ASPA på Roskilde Festival 2017 – Kulturel Lighed

Kulturel Lighed

Kulturel Lighed er overskriften, når AskovFondens Socialpsykiatri for anden gang afholder event på Roskilde Festival.
Planlægningen af dette års event er i fuld gang. Det meste er faktisk allerede på plads:

Overskrift: Kulturel Lighed

Dato: D. 26.06.17 kl. 13.00

Sted: Campingområde Dream City

Camp: Camp FU

 

Kulturel (u)lighed

Eventet handler først og fremmest om at have det sjovt. Men det handler også om at sætte spot på nogle af de seriøse emner, der følger med, når man diskuterer kulturel lighed. Her vil vi med Morten Humme som vært, personlige fortællinger fra nogle af ASPAs unge mennesker og en god portion musik (det er jo Roskilde Festival) oplyse vores tilskuere om, hvordan det opleves, når kultur ikke er tilgængelig for alle. Vi ønsker at belyse, hvorfor der kan være svært at deltage i kulturoplevelser, hvis man har en psykisk sårbarhed og samtidig give vores bud på, hvad der kunne gøres anderledes.

Åbne Rum

Forberedelserne har været i gang længe. Eventet er skabt i et samarbejde mellem tidligere kursister fra vores HF-tilbud og øvrige unge fra AskovFonden samt frivillige og medarbejdere i ASPA. Allerede tilbage i februar afholdte vi eventet Åbne Rum (se mere her). Her erfarede vi, hvordan et arrangement blev mere tilgængeligt, når der var indlagte pauser, rummelighed og mulighed for at gå til og fra, hvis man havde brug for et break.  Herved blev der skabt et rum, hvor kulturoplevelsen blev mulig og uligheden opløst for en tid.

 

Indhold, tanker og erfaringer fra eventet, Åbne Rum, vil være del af ASPAs program på Roskilde Festival 2017.

Vil du vide mere?

Du er velkommen til at kontakte Louise, medarbejder i ASPA, på telefon 30681188, hvis du kunne tænke dig at høre mere om vores deltagelse på Roskilde Festival, eller hvad vi ellers har at tilbyde i ASPA.

 

Eventet er skabt i samarbejde med Roskilde Festival og AskovFondens øvrige afdelinger.