Støtte til uddannelse

Uddannelsesstøtte for dig der læser eller gerne vil læse HF-enkeltfag eller 9. og 10. klasses fag.

ASPAs uddannelsesstøtte og lektiecafe henvender sig til dig som kan have brug for støtte, lektiehjælp og struktur i forhold til din uddannelse. Du kan benytte vores tilbud både hvis du er i gang med uddannelse eller hvis du snart skal i gang.

Støtten er bygget op ud fra dit behov, som vi sammen finder frem til, og lektiehjælpen tilbydes individuelt så vidt det er muligt i forhold til hvilke(t) fag du læser.

Tlf.: 30681188 eller mail til hf-info@askovfonden.dk

ASPA har fokus på at det skal være trygt for dig at komme hos os. Det betyder at vi er et mindre sted, og det vil altid være muligt at få hjælp eller støtte, hvad enten det er det faglige eller personlige det drejer sig om.

Hvem kan komme?

Du skal være 18 år eller derover. Du kan være på SU, en ydelse fra et jobcenter, førtidspensionist eller noget helt fjerde. Det, der er fælles for dem som kommer til os, er at de lige nu har brug for ekstra støtte og hjælp til at tage uddannelse.

Vi kan tilbyde

  • At støtte dig i at strukturere dit uddannelsesforløb
  • At hjælpe dig med at holde styr på afleveringsfrister
  • At sammen udarbejde et ugeskema som passer til dig
  • At tage kontakt til dit uddannelsessted/jobcenter
  • Hjælp ved eksamensangst
  • Et studiemiljø med andre som læser 9./10.kl. eller HF-enkeltfag.
  • At følge dig til din(e) eksamener
  • Hjælp til koncentrationsbesvær
  • At du kan låne PC
  • NADA – akupunktur-metode, som kan lindre stress, angst, abstinenser, søvnproblemer med mere.

Åbningstider og muligheder for samvær

Vi har åbent hver dag fra 9.30 til 15.30 og om torsdagen frem til kl. 20. På torsdage vil der udover lektiecafé også være mulighed for at deltage i sociale arrangementer som fx at spise sammen, spille spil, se en film eller noget helt fjerde. Som kursist er man meget velkommen til også at være med til at finde på aktiviteter vi kan være sammen om.

Samarbejdsaftaler

Hvis du er interesseret i at benytte uddannelsesstøtte og lektiecafé vil du indgå i et forløb hos os som indebærer en for-samtale, hvor vi sammen vil fokusere på og lave aftaler om hvordan dit forløb her kan blive bedst muligt for dig. Undervejs i forløbet holder vi opfølgende samtaler, hvor vi sammen kan justere dit forløb, så du får mest muligt ud af det.

Vi samarbejder også med jobcentrene omkring dit forløb, hvis du modtager en ydelse fra dit jobcenter. Det er også jobcenteret der skal bevilge betalingen for fag til den uddannelsesinstitution du er tilknyttet, samt et mentorforløb i ASPA. Så tal med din sagsbehandler om det, hvis du er interesseret.

 Nuværende kursist om tilbuddet

”Jeg er glad for at komme i ASPA, fordi der er mulighed for at få den hjælp jeg lige nu har brug for. Der er plads til forskellighed og mulighed for både at komme og arbejde selv med mit fag, samt spørge om hjælp hos lektiehjælpere, når jeg har brug for det. Jeg synes der er en god stemning og det er rart at have mulighed for at snakke med medarbejdere, lektiehjælpere og andre kursister i løbet af dagen.”

Vil du høre mere om vores tilbud?

Ring eller/og lav en aftale, så du kan komme og se stedet og høre mere om tilbuddet – helt uforpligtende. Tlf.: 30681188 eller mail til hf-info@askovfonden.dk

Vi holder til på Griffenfeldsgade 35, 2200 Kbh N.

For sagsbehandlere i Københavns Kommune – her

For sagsbehandlere i alle andre kommuner end Københavns Kommune – her