Besøg i det grønne

I sidste uge var en mindre gruppe fra AskovFondens Social Psykiatri ASPA på besøg hos Off-sides gartneri. Gartneriet er startet for over 20 år siden som en del af projekt Offside.

I nogle lokaler på Nørrebro etablerede man nogle faciliteter og aktiviteter for målgruppen psykisk sårbare. På Nørrebro havde man blandt andet aktiviteter i tilknytning til køkken-cafe. Nogle af folkene bag fandt ud af, at det kunne være en god ide at starte et økologisk gartneri, til at forsyne køkkenet med råvarer – samtidigt med at det udvidede tilbuddene af aktiviteter, som målgruppen kunne være sammen om

Da vi kom derud bagte brødet over ilden i en gryde. Vi blev vist rundt i det skønne område, hvor vi samlede grøntsager til dagens mad, imens Annelise plukkede en smuk buket blomster til bordet. Som noget nyt derud er de ved at etablere en blomsterhave, så der var et stort udvalg af flotte blomster.

Maden tilberedte vi i fællesskab i gartneriets udekøkken og menuen stod på grillpølser og salat med alverdens grøntsager med brød til.

Vi havde en rigtig dejlig dag, som er meget godt beskrevet i følgende udtalelser.

Annelise: ”Det her føles som en fridag. Jeg har ellers fri hver dag, men det her er en rigtig fridag”

Michael: ”Jeg følte mig glad og havde nærmest lyst til at spørge om jeg måtte slå mit telt op dernede”

Vi glæder os til at vende tilbage på et tidspunkt inden så længe igen.

Besøg i det grønne2  Besøg i det grønne1