Hvad betyder traditioner for dig?

For os i Rantzausgade, ja faktisk i hele ASPA, betyder traditioner en del.

Fastelavn

Traditioner er med til at danne ramme om det fællesskab, vi sætter så højt i ASPA. Tag nu Fastelavn, som vi d. 27.02 i Rantzausgade fejrede med en god, gammeldags omgang ”slå katten af tønden”. Det er selvfølgelig altid sjovt at give tønden en ordentlig en på siden, og mærke spændingen, når det sidste bræt hænger og dingler på snoren. Men det handler også om meget mere end det – alt det der ligger før og efter.

Traditioner overlever, når de betyder noget for en gruppe. Det mærker vi tydeligt, når vi ser det engagement, brugerne i Rantzausgade lægger i at gøre dagen til noget ganske særligt og vedkommende. En af ASPAs bærende værdier er, at tingene gøres i fælleskab – og der er altid flere, der gerne vil hjælpe til.

Tønden, kronerne, præmier til vinderne og fastelavnsbollerne bliver købt ind. Og det faste krea-hold, vi har om fredagen, kaster sig over de ubehandlede træbrædder, så tønden i sidste ende bliver den største katte-konge værdig. På selve dagen bliver der grint af de sjove hatte og masker og heppet på hinanden, når køllen svinges mod brædderne.

Traditioner

Ved at holde fast på traditionerne skaber vi en historie sammen, som er med til at styrke den relation, vi har til hinanden. Vi husker året, hvor tønden var så hård, at den næsten ikke kunne slås i stykker. Vi husker, hvem der var med til at lave maskerne, der bliver brugt år efter år. Kort fortalt, så husker vi hinanden gennem de traditioner, vi har sammen.

I gamle dage fik kattekongen skattefrihed i et helt år. Så langt kan vi ikke gå i ASPA, men i stedet tilbyder vi en dag skabt i fællesskab, med en masse latter, hygge og fastelavnsboller.

Du kan altid ringe til os på telefon 35 30 17 32 (mellem 9.00-10.30 og 13.00-15.00)

Fastelavn foto17_web, tradition