“Hvad skulle det være?” – en cafemedarbejders fortælling.

Cafémedarbejder søges stod der min computerskærm en sensommerdag hjemme blandt slidte kogebøger og økologiske madopskrifter, hvormed jeg tilskyndet af psykisk sårbarhed og lyst til at virke i ASPA caféens køkken straks fik til at forfatte en jobansøgning.

Et mirakel skete og jeg kunne glædeligt begynde i et arbejde på særlige vilkår i Café A.

Velintroduceret og venligt budt velkommen blev jeg sat til at virke i en café, præget af en hyggelig og rar stemning, allerede fra første dag. Der er travle timer hvor ansatte og brugere viser hinanden en hjælpsomhed og omsorg i driften af en café og køkken. Sjældent har jeg været i så gode rammer omkring et arbejdsliv. Lidt forvirring har der da været, men det er der blevet taget højde for mens jeg er blevet sat til opgaver i caféens daglige virke. Det er tilfredsstillende at blive taget med på råd; det at være med i et team med dygtige og engagerede kolleger giver bedre medlavning og den gode stemning.

Jeg er så glad for mit nye job, at jeg allerede er mødt for tidligt op og meldt mig som interesseret i videre-uddannelse. Et skånejob (arbejde på særlige vilkår) er ikke kun skånevask af slidt bestik og 100 % økologi, det er sandelig også hensyntagen og en mulighed for udvikling i fællesskab for at sætte præg på sit arbejde. Det er da glædeligt og motiverende. Tak til alle ansatte, frivillige og brugere, som har taget godt imod mig.

Godt Nytår, Café A.

Venlig hilsen

Jürgen

Café-medarbejder.

 

cafea1_web